İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3386 %0.13
55,1938 %-0.19
6.620,40 %-0.37
82.706,00 %-0.47
Muhalif. 2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, Kızılcahamam ayağıyla başladı

2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, Kızılcahamam ayağıyla başladı

2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, Kızılcahamam ayağıyla başladı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) PETLAS 2023 Türkiye Offroad Şampiyonası, Kızılcahamam etabıyla başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Ankara Doğa Sporları ve Offroad Spor Kulübü (ANDOFF) tarafından ICRYPEX ana sponsorluğunda Kızılcahamam Offroad Park'ta başlayan sezonunun ilk yarışında, 44 sporcu zorlu etapları geçerek dereceye girmeye çalıştı.

Organizasyonla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Yarış Direktörü İskender Gümüş, "İki aracımız mazeretleri olduğu için katılamadı, şu anda 20 araç ile yarışımız başladı. 17 araç ilk etabı tamamladı, 3 araç arızadan dolayı kaldı. Yarışmacılarımız içinde bir kadın yarışmacımız var, daha önce çoktu bu sene de çok bekliyorduk, 56 kadın pilot bekliyorduk. Etaplarımız 10,3 kilometre. 15 tane engelimiz var, en iyi dereceye yapan puanlarla kürsüye çıkacak. Toplam 7 etap. 3 etabımız da yarın start alacak. Bugün uzun mesafe ve yarın ise kısa mesafe ve daha zorlu bir etap olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılcahamam'daki yarışa tek kadın olarak katılan pilot Hande Erdoğan ise "Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağında Kızılcahamam'da yarışıyoruz. Tek kadın yarışmacı olarak bulunuyorum, bu sene ikinci sezonum. Genel şampiyonluğa oynuyoruz. İlk etabımız gayet güzeldi, derecemiz gayet iyi. Kızılcahamam'ı seviyoruz, burada geçen sene de yarıştık. Geçen sene S3 sınıfında birinciydik. Bu sene de keyifle de yarışıyoruz, kürsüde yer almak için iddialıyız." diye konuştu.

Yarışmacılardan Bekir Başkal da "Uzun yıllardır bu sporla uğraşıyorum. Geçen sene sınıfımızda birinci olduk. Bu sene de daha üst klasmana çıkıp Türkiye şampiyonu olmak için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Organizasyon yarın yapılacak yarışlarla tamamlanacak.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız