İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.691,05 %-0.75
Muhalif. 2022 FIFA Dünya Kupası’nın modası: Ghutra

2022 FIFA Dünya Kupası’nın modası: Ghutra

İlk kez bir Orta Doğu ve Müslüman ülkede düzenlenen Dünya Kupası’nı takip etmek için dünyanın dört bir yanından gelen futbolseverler, milli takımları için üretilmiş ghutraları giyerek tribünlerde ve sokaklarda renkli görüntüler oluşturuyor Brezilyalı taraftar Rafael Rocha: ”Kültür ve Dünya Kupası’nın güzel bir karışımı. Bunun için ghutra giydim. Kültürü çok beğendim. Müzeye gittim. Statlar ve maçlar güzel. Her şey gerçekten çok iyi” Mağaza çalışanı Saurav Palakkeel: ”Şu ana kadar en çok Meksikalılar’a sattık. Brezilya, ABD, İngiltere, Arjantin’den çok fazla müşterimiz oldu. Meksikalı taraftarların ilgisi beni çok şaşırttı”

2022 FIFA Dünya Kupası’nın modası: Ghutra
Okunma Süresi: 3 dk

DOHA (AA) YUNUS KAYMAZ Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası'nı yerinde takip eden futbolseverler, sokaklarda ve tribünlerde milli takımları için üretilmiş yerel kıyafetlerle renkli görüntüler oluşturuyor.

Dünyanın dört bir yanından birçoğu Orta Doğu'ya ilk kez gelen sporseverler, başkent Doha'da günlük yaşama ayak uydurmakta zorlanmıyor.

Her yabancı ziyaretçi gibi gidilen ülkenin diline duyulan merak Katar'da da karşılığını buluyor. Toplu taşıma araçlarında aksanlı söylenen "inşallah", "şükran", "naam", "la" gibi Arapça kelimeler, sohbetin doğal akışında yerini alıyor.

Futbolseverlerin ilgisi sadece kentin sembolik yapılarıyla, yerel lezzetleriyle ve Arapça ile sınırlı kalmıyor. Bölge halkının kullandığı yerel kıyafetlerin, Dünya Kupası'nda mücadele eden milli takımların renkleriyle özel bir tasarıma kavuşmasıyla sokaklar farklı görüntülere bürünüyor.


Renkliliğe ghutra damgası

Futbolseverlerin tribünleri renklendirmek için sık sık kullandığı milli takım renklerini taşıyan peruk, gözlük, şapka, maske gibi eşyaların arasına Katar'da ghutra da katıldı.

Bölgede yaşayan erkeklerin başına taktığı ghutraya dünyanın başka ülkelerinden gelen futbolseverler de büyük ilgi gösteriyor.

Brezilya'nın Kamerun ile oynayacağı son grup maçına ghutra giyerek hazırlanan Brezilyalı taraftar Rafael Rocha, turnuvanın çok güzel gittiğini belirterek, "Kültür ve Dünya Kupası'nın güzel bir karışımı. Bunun için ghutra giydim. Yemekler güzel. Kültürü çok beğendim. Müzeye gittim. Statlar ve maçlar güzel. Her şey gerçekten çok iyi." diye konuştu.

Brezilya'nın kupayı kazanmasını isteyen Rocha, "Sportmen bir taraftarım. Umarım gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Ve en iyi oyunumuzu oynayabiliriz." dedi.

Rocha, finale çıkması halinde Brezilya'nın kiminle karşılaşmasını isteyeceği sorusuna ise "Belki İngiltere. Kolay bir takım değil. Ama bence fikstür ağacının diğer yarısında en iyi şansa sahipler. Fransa da zor bir rakip ama İngiltere daha hazır." yanıtını verdi.


Mağaza sahipleri ilgiden memnun

Satışlarla ilgili bilgi veren mağaza çalışanı Saurav Palakkeel ise yabancı futbolseverlerin yerel kıyafetlere büyük ilgi gösterdiğini ve her gün yaklaşık 600 ghutra sattıklarını söyledi.

Palakkeel, kupanın ilk birkaç gününün sakin geçtiğini ancak maçlar ilerledikçe sporseverlerin Katar'a akın ettiğini belirterek, "Şu ana kadar en çok Meksikalı futbolseverlere sattık. Brezilya, ABD, İngiltere, Arjantin'den çok fazla müşterimiz oldu. Meksika'dan 40 binden fazla taraftarın geldiğini duydum. Ben, bunu beklemiyordum. Arjantin ve Brezilya'nın daha çok satacağını düşünmüştüm ama Meksikalı taraftarların ilgisi beni çok şaşırttı." diye konuştu.

Kupanın Katar'daki havayı çok değiştirdiğini aktaran Palakkeel, "15 yıldır burada yaşıyorum. Herkes Dünya Kupası için deli oluyor. Bence bu Dünya Kupası, diğerlerinden çok farklı. Maçlarda beklenmedik sonuçlar alınıyor, beklenmedik takımlar kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız